00:00
Fantasia

Fantasia Torstein Aagaard-Nilsen

Serie / Series: Torstein Aaagaard-Nilsen Edition
This work was commissioned by Midtun Skoles Musikkorps (Bergen) and their conductor Christian Breistein. This is one of the best school bands in Norway, consisting of members up to 19 years of age.

Aagaard-Nilsen did a workshop with the band and recorded every idea the young players came up with. Many of the ideas from the kids became musical elements in the piece. The conductor, the person who know every member's skills best, made sure that every member got a part they could actually play.

Fantasia was premiered at the Norwegian Wind Band Championships for School Bands in June 2019.


Fantasia is dedicated to Christian Breistein.


[NO]Bestilt av Midtun Skoles Musikkorps

I hele min karriere som komponist har jeg arbeidet med skolekorps.
Jeg ser på det som en viktig oppgave at også den kommende generasjon musikere får møte levende kunstnere og at de kan se seg selv om en naturlig del av musikklivet, ikke bare en sosial møteplass, som mange ynder å betrakte korps som. Det er jo også dét, men i tillegg mye, mye mer. Korps er et musikalsk kraftsentrum!

I 2018 fikk jeg et oppdrag fra Midtun Skoles Musikkorps om å komponere et konsertverk til bruk i bl.a. NM for skolekorps 2019.
Da jeg sammen med dirigent Christian Breistein snakket om hva stykket kunne bli, kom idéen om å involvere musikantene i stor grad som mulig. Det kan gi meg materiale å benytte i komponeringen og det kan gi musikantene et eieforhold til musikken.

«Jeg, fant, jeg fant!» Et berømt sitat hentet fra et av Asbjørnsen og Moes eventyr om Askeladden. Kunne Askeladdens måte å møte verden, være en metode for meg? Det ukjente og ikke-kommersielle i fokus? Det jeg finner, det bruker jeg?

Det ble gjort slik: Før jeg begynte å skrive, møtte jeg korpset for å ha en idémyldring. Jeg kartla ulike ferdigheter, ulike spilleteknikker de kunne beherske, klangspesialiteter og andre påfunn. Jeg tok opp dette og lot det være en del av materialet jeg skulle komponere med.

Slik ble Fantasia skapt. Min fantasilek, men likevel umulig uten korpsets og dirigentens bidrag på idéstadiet. Dirigent Christian Breistein skrev i en e-post der han fortalte meg om hver gruppe i korpset, at korpset har en dirigent som bare kan slå 4/4-takt.

Som sagt så gjort: stykket går i 4/4-takt fra begynnelse til slutt.
Det er også tydelig noen steder at ungdommen kom med helt spesielle idéer. Om jeg ikke kunne bruke alt de kunne gjøre på instrumentene sine, fikk jeg da med noe. Som at saksofonistene bare spiller på nakkestykket, og solo på to tofots orgelpiper. For å nevne noe.

«Jeg fant, jeg fant!»


Verket er dedikert til Christian Breistein.


Aufnahme / Recording:Not available
141,25 €
inc. tax
plus shipping
Availability *
available in 13 days
Product information
Order id:218407
Difficulty:4+
Duration:15:59:00 min
Pages:-
publisher id:NOR 9790261719278
EAN:-
Composer:Torstein Aagaard-Nilsen
Arranger:-
Publisher:Norsk Noteservice Vigmostad & Bjørke AS
Instrumentation:Blasorchester Noten / Concert Band

Demos
*Information on availability is based on previous experiences. Prices and availability are subject to change without notice!
Rev.4.118 - Time:102 ms | SQL:-1 ms